Slot Zeist

Slot Zeist is een zeventiende-eeuws slot in de Nederlandse gemeente Zeist dat gebouwd was als lustoord van Willem Adriaan van Nassau. Het slot is ontworpen door architect Jacobus Roman. Het slot is omgeven door een Engels landschapspark en het Broeder- en Zusterplein.

Congrescentrum

De meest markante congreslocatie van midden Nederland! Monumentale stijl gecombineerd met hedendaagse faciliteiten. Voor congressen tot 1.250 personen.

Vergaderruimtes

Een unieke vergaderlocatie voor 8 tot 150 personen en uitermate geschikt als u meer zoekt dan een doorsnee vergaderzaal. Laat u inspireren door de authentieke stijlkamers en vorstelijke vertrekken.

Feest- & trouwlocatie

Spectaculaire feesten en evenementen. Slot Zeist is het ideale decor voor sprookjesachtige bruiloften, exclusieve privé diners en elegante ontvangsten.

Het grondgebied waarop het slot is gebouwd werd in 1165 vermeld als eigendom van ene Godefridus van Seyst, zonder vermelding van een huis. In 1536 wordt wel melding gemaakt van bebouwing wanneer “dat huys te Seyst, vry eigen goed” door de Staten van Utrecht erkend wordt als ridderhofstad. Willem Adriaan van Nassau heer van Odijk, Kortgene, Zeist en Driebergen een kleinzoon van Maurits van Oranje, kocht in 1677 de heerlijkheid van de Staten van Utrecht en liet het huidige slot bouwen. Architect van het huis was Jacobus Roman, die ook Paleis Het Loo ontwierp. Het interieur is voornamelijk ontworpen door de hugenoot Daniël Marot. Zijn grotendeels bewaard gebleven muur- en plafondschilderingen doen denken aan de Franse barok. De bouw duurde van 1677 tot 1686.

Voor meer informatie zie SlotZeist.nl